Напій з м’яти і рум’янку

Минулого року, коли робила знимки для книжки “У будні і свята”, то було дуже багато страв, які ніби і фотографувати тяжко, але разом з тим не фотографувати (хоча б складники) – не було як. Як вийшло і тут – напій з м’яти і рум’янку – що ж фотографувати? Шклянку з водичкою – не цікаво. А от складники – пухнаста м’ята, фактурний ніжний рум’янок – краса несамовита!

Сам перепис – простий, але корисний, і на літо добре пасуватиме. А ще, якщо подумати про користь складників – м’ята заспокоює, рум’янок має і заспокійливі властивості, а теж добрий для травлення. Зайве казати, що обидві травички багаті на вітаміни і ефірні масла, а в компанії з медом і цитриною – тонізуюча вітамінна бомба.

Книжка пише так:

Нарізане листя м’яти та квіти рум’янку, вода, мед та цитрина за смаком.
М’яту і рум’янок залити окропом, накрити і залишити в теплому місці, щоб настоялися. Тоді рідину перецідити, налити до склянок і додати за смаком розтопленого меду. Прикрасити цитриною.

Після того, як я познимкувала складники – запарила їх в банячку, потім перецідила в дзбанок, додала цитрини, меду, троха леду – смакота!

Але якщо ви схильні до алергії на трави – то пробуйте по трошки, як з будь якими лікарськими травами.